Aspartaam en E621

 

Bekende bijwerkingen:

Hoofdpijn, darmaandoeningen, diarree, buikpijn, slapeloosheid, gewichtstoename, hyperactiviteit, concentratiegebrek, slechter zien, gehoorstoornissen, verhoogde gevoeligheid voor lawaai, pijnlijke gewrichten (rug en knieen), krampen, chronische vermoeidheid, wallen, huidreacties en verschillende soorten onverklaarbare jeuk, haaruitval, verkoudheden, tandaandoeningen, terugtrekken van tandvlees, constant gevoel van kou hebben, neusbloedingen, aantasting van intellect, geheugenverlies, depressie, humeurigheid zonder duidelijke aanleiding, paniekreacties, paranoia, obsessies, pleinvrees, agressiviteit (zelfs fysiek geweld), aanvallen van hyperseksualiteit, dementie, stuipen en soms epilepsie, schildklieraandoening, onvruchtbaarheid, impotentie, miskramen, aangeboren misvormingen, mentale achterstand, afname aantal bloedlichaampjes, verzwakking immuunsysteem (verhoogde gevoeligheid voor infecties). Verder kan deze stof suikerziekte, ziekte van Parkinson, Alzheimer, MS, bindweefselbeschadiging, plotselinge hartstilstand (vooral bij sportmensen), hersentumor (en overige tumoren), adergezwellen en huidtuberculose veroorzaken of verergeren. Daarnaast kan Aspartaam een vergiftiging door zware metalen veroorzaken.

Aspartaam behoort tot de familie van de excitotoxinen, dat wil zeggen de het de trieste mogelijkheid heeft om de neuronen in de hersenen te stimuleren waardoor ze beetje bij beetje afbreken en dus het zenuwstelsel vernietigen en andere organen aantasten. Miljoenen mensen die 'slachtoffer" zijn van Aspartaam, laten zich jarenlang behandelen voor ziektes, al dan niet ernstig, zonder te beseffen dat de consumptie van Aspartaam-bevattende producten de oorzaak is van die ziektes. Overigens de ook de nieuwe synthetische zoetmiddelen: Slenda en NEOTAAM, absoluut vermijden.

 

Orange 70px2 E621 ofwel Mononatriumglutamaat (gms in het Frans, msg in het Engels)

Deze smaakversterker is net zo gevaarlijk als aspartaam en verschijnt onder verschillende namen. Het heeft als doel uw smaakpapillen te stimuleren en om u meer zin te geven om producten te eten waar E621 in verwerkt is. Hierdoor eet je bijvoorbeeld een hele zak chips in een keer leeg. Sinds 1950 word het in hoe langer hoe meer industriele levensmiddelen verwerkt en ook in steeds grotere hoeveelheden. Dit doen ze niet alleen om alles meer smaak te geven maar ook om steeds meer te verdienen aan onze onschuld. Het misleidende is, dat het zelfs in biologische producten zit en in producten waarop staat: "zonder kunstmatige smaakversterkers", je moet dus eigenlijk altijd het etiket lezen want we worden met z'n allen voor de gek gehouden!

E621 heeft een grote bijdrage geleverd aan de zwaarlijvigheid die er op dit moment is. Daarnaast kan E621 de hoeveelheid insuline die door de buikspeekselklier wordt gemaakt verdrievoudigen, waardoor het de kans op diabetes type II verhoogt. Bovendien verhoogt het de kans op verslaving van nicotine en andere drugs.

 

Er zijn genoeg bewijzen dat Aspartaam en E621 gevaarlijke additieven zijn, zou deze additieven verboden worden, dan gaan we een sterke daling zien van obesitas, verscheidene kankers, zenuwaandoeningen zoals alzheimer, parkinson, autisme en hyperactiviteit.

De volgende namen verbergen altijd E621: mononatriumglutamaat, glutamaat, glutamaatzuur, plantaardige gehydrogeneerde olien en vetten, gehydrogeneerde eiwitten, gelatine, calcium- of natriumcaseinaat, toegevoegde gist, gistextract, monokaliumglutamaaat en sommige mais olien.

Namen die ook vaak bedoeld zijn om E621 te verbergen zijn: moutextracten voor voedingsdoeleinden, bouillons, moutaroma's , kunstmatige aroma's, natuurlijke aroma's, natuurlijke aroma's van varken of kip, specerijenextracten, eiwitten uit tarwe, vaak overige kruiden of specerijen, maltodextrine, sojasaus, producten die gefermenteerd of verrijkt zijn met eiwitten, cirtrus zuur.

Correlatie dieet en gedragstoornissen bij kinderen: op een dieet zonder additieven, soja, vis of koemelk reageerden 62 van de 76 kinderen beter.

Neem contact op om jouw voedingspatroon eens onder de loep te houden!

Disclaimer: een eventuele behandeling mag nooit in de plaats komen van een consult bij de (huis)arts. Wel kan het daarop een waardevolle aanvulling zijn.