Toegepaste Kinesiologie

Toegepaste Kinesiologie is een therapeutische manier van werken waarbij er gebruik gemaakt wordt van spiertesten om uit te zoeken waar, waarom en wanneer de balans in de mens verstoord is geraakt en tegelijkertijd hoe die balans weer hersteld kan worden. Toegepaste Kinesiologie is een zeer effectieve en efficiënte methode om problemen op te sporen en vervolgens te helpen op te heffen.

Toegepaste Kinesiologie helpt ons om achter de dieper gelegen oorzaak van de klacht te komen en geeft meerdere invalshoeken (mechanisch, chemisch, energetisch, of emotioneel, of een combinatie) voor diagnose en behandeling. Uitgangspunt van deze methode is: dat alle informatie over een mens in het eigen lichaam ligt opgeslagen. “het lichaam weet alles”, “het lichaam herinnert zich alles”, “ het lichaam liegt nooit“. Het lichaam geeft zelf aan in welk facet de storing zich voordoet. Toegepaste Kinesiologie is een aanvullende methode en kan gecombineerd te worden met meer geobjectiveerde diagnostische methodes zoals; röntgenonderzoek, laboratorium onderzoek en andere bekende onderzoekstechnieken. Toegepaste Kinesiologie biedt als het ware een “extra bril”.

De methode is bij cliënten met acute klachten maar vooral ook bij cliënten met chronische en/of steeds terugkerende klachten succesvol gebleken. Toegepaste Kinesiologie is ook een prachtig instrument ter ondersteuning van persoonlijkheidsontwikkeling. Toegepaste Kinesiologie is voor mij de basis bij elke behandeling.

Je hoeft niet ziek te zijn om “beter” te worden.

 

Orange 70px2  Wat zijn de voordelen van deze behandelwijze:

  • Met de vier genoemde facetten is er altijd een brede (holistische) blik op de aanwezige thematiek
  • Je krijgt via ‘het weten’ van je eigen lichaam eenvoudig en snel inzicht in de oorzaak van de klacht(en). Dit is de eerste stap op weg naar genezing
  • De onderliggende oorzaak van de klacht wordt aangepakt en niet slechts symptomen
  • Zeer effectieve en efficiënte methode om problemen op te sporen en op te heffen of hanteerbaar te maken

 

Orange 70px2  De geschiedenis van Toegepaste Kinesiologie

Het was George Goodhaert D.C., die in 1964 ontdekte dat het menselijk lichaam, via spiertesten, nauwkeurige informatie kan geven over de gezondheid van een mens. Hij bundelde daarin onderzoek, kennis en ervaring uit fysiotherapie, geneeskunde, chiropractie, acupunctuur, voedingsleer en psychologie.

Toegepaste Kinesiologie is sindsdien ontwikkeld door Amerikaanse chiropractors en acupuncturisten en is bestemd voor (para) medische profesionals. Goodhaert ontdekte dat bepaalde patiënten sommige spiertesten niet in de uitgangssituatie konden vasthouden. Daaruit concludeerde hij dat spieren reageren met spanningsveranderingen op stress en ziekte. Met Toegepaste Kinesiologie is de conditie van de verschillende organen, spieren, gewrichten en meridianen te diagnostiseren via deze eenvoudige spiertesten.

Toegepaste Kinesiologie helpt ons om achter de dieper gelegen oorzaak van de klacht te komen en geeft meerdere invalshoeken voor diagnose en behandeling. Uitgangspunt van deze methode is: dat alle informatie over een mens in het eigen lichaam ligt opgeslagen.

het lichaam weet alles”, ” het lichaam herinnert zich alles”, “het lichaam liegt nooit”.

Het lichaam geeft vervolgens zelf aan in welk facet de storing zich voordoet (mechanisch-, energetisch-, chemisch- of emotioneel-, óf een combinatie van deze facetten). Toegepaste Kinesiologie is een aanvullende methode en dient gecombineerd te worden met meer geobjectiveerde diagnostische methodes zoals; röntgenonderzoek, laboratorium onderzoek en andere bekende onderzoekstechnieken. Toegepaste Kinesiologie biedt als het ware een extra “bril”.

Sunja Ketelaar

Disclaimer: een eventuele behandeling mag nooit in de plaats komen van een consult bij de (huis)arts. Wel kan het daarop een waardevolle aanvulling zijn.